De mooiste kinderfilms van 1990 tot heden

Meisje kijkt een filmEr zijn talloze kinderfilms gemaakt, waarbij enkelen natuurlijk het meest mooi te noemen zijn. Door te kijken naar de mooiste films van 1990 tot en met nu kunnen we kijken naar enkele tijdloze films die het ook vandaag de dag nog goed doen. Er zijn ook wel oudere films die nog altijd aantrekkelijk worden gevonden door de kinderen van nu, maar over het algemeen zijn er ook meer recente voorbeelden beschikbaar die voor hetzelfde effect zorgen. Wat dat betreft is het vooral interessant om te kijken naar de mooiste kinderfilms van 1990 tot en met nu. Zo zijn er een aantal films op een rijtje te zetten waar de kinderen van zullen smullen, maar waar aan de andere kant ook een educatieve ondertoon in zit.

Het zakmes (1992)

Het Zakmes gaat over Mees, die met een bepaald probleem komt te zitten. Hij heeft het zakmes van zijn vriendje Tim namelijk per ongeluk meegenomen, maar kan dit helaas niet meer teruggeven. Tegen de tijd dat Mees hier achter komt is Tim namelijk verhuisd. Mees weet dat Tim naar Flevoland is verhuisd, maar kan maar moeilijk in contact komen met zijn vriendje. De moeder van Tim is een wereldberoemde zangeres en heeft verder dus geen tijd voor dit soort zaken. Mees besluit alleen op pad te gaan en het zakmes zelf terug te gaan brengen naar zijn vriendje Tim.

Minoes (2001)

Minous gaat over Tibbe, die beginnend journalist is en moeite heeft met het behouden van zijn baan. Voor het vak van een journalist is hij eigenlijk te verlegen, waardoor het erop lijkt dat hij binnenkort ontslagen zal worden. Hij komt dan juffrouw Minoes tegen, die beweerd dat ze kan praten met katten. Uiteraard is Tibbe in het begin wat voorzichtig, maar het lijkt er inderdaad op dat de juffrouw de waarheid spreekt. Zij helpt hem aan exclusief nieuws via de katten en zorgt er zo voor dat hij zijn baan kan behouden, waardoor Tibbe haar aan besluit te nemen als assistent.

Disneyfilms

Ten derde zijn er natuurlijk de diverse Disneyfilms die het bij de kinderen altijd goed doen. In deze films wordt er altijd gezorgd voor een aantal interessante figuren, die over het algemeen een mooi avontuur zullen beleven. Het mooie hiervan is dat er eigenlijk altijd een educatieve lijn in verwerkt zit, waardoor veel van de Disneyfilms tot de top van de films voor kinderen behoren. Met name de meest recente films doen het natuurlijk goed bij de meeste kinderen, aangezien er daarin bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt wordt van de verschillende moderne technieken van dit moment. 

Foto: jörn buchheim – Fotolia.comGerelateerde artikelen:

,